Nyelvválasztás:

25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás

Az NKA Képzőművészeti Kollégiuma által támogatott művészek csoportos kiállítása


2018. augusztus 19. – szeptember 23.



Lehetetlen a kortárs magyar vizuális élet teljes keresztmetszetét átfogni egy kiállításban. Ha végigtekintünk a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) fennállásának negyedszázadán, a Képzőművészeti Kollégium neve és funkciója is változott. Volt idő, amikor szélesen értelmezett művészeti szemlélet jellemezte a meghirdetett pályázatokat és a képalkotó világ szinte teljes palettája lehetőséghez jutott. Kiváló alkotók, kiváló döntnökökké váltak a bírálati munka során. Az eltelt 25 évben a képzőművészeti társadalom közel ezerötszáz alakja kapott anyagi hozzájárulást alkotómunkája kiteljesítéséhez. A tárlaton arról is meggyőződhetünk, hogy nem stirális vagy tematikai elvek alapján, hanem a minőségi színvonal függvényében kerültek odaítélésre a támogatások.

Az NKA három kiállításon is lehetőséget kínál a huszonöt év anyagából válogatott 50 művész 99 alkotásának bemutatására. Hódmezővásárhelyen a Tornyai János Múzeumban jelenleg, majd szeptemberben Szentendrén a MANK Galériában lesz látható a kollekció egy-egy részlete. A teljes kép Balmazújvároson a Semsey Kastélyban teljesedik ki október 11-én. Térben és időben tehát gazdag kínálatot kaphat a magyar tárlatlátogató közönség az Nemzeti Kulturális Alap által támogatott művészek egy jelentős csoportjának munkásságáról.

Kiállító művészek
Aknay János, Baksai József, Balla Attila, Bereznay Péter, Bikácsin Daniela, Csontó Lajos, Deli Ágnes, Dréher János, Drozsnyik István, efZámbó István, Fátyol Viola, Fátyol Zoltán, feLugossy László, Gerhes Gábor, HAász Ágnes, Hermann Zsófia, Imre Mariann, Joseph Kadar, Kányási Holb Margit, Knyihár Amarilla, Komoróczky Tamás, Kótai Tamás, Kovács Péter, Kovács Péter Balázs, László Dániel, Lencsés Ida, Mayer Berta, Mayer Éva, Nádas Alexandra, Nagy Gábor, Olajos György, Pika Nagy Árpád, Rácmolnár Sándor, Sebestyén Zoltán, Varga Amár László, Várnai Gyula, Zsemlye Ildikó

25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás - Az NKA Képzőművészeti Kollégiuma által támogatott művészek csoportos kiállítása

2018. augusztus 19. – szeptember 23.
Hódmezővásárhely, Tornyai János Múzeum

A kiállítás(ok) kurátora: Dr. Cs. Tóth János
Szakmai lebonyolító: Veres Péter Kulturális Központ, Balmazújváros

A kiállítás megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5