Nyelvválasztás:

Kiállítás nyílik a jubileumi Vásárhelyi Kerámiaszimpózium anyagából

Beszámoló kiállítás nyílik a jubileumi, huszadik Vásárhelyi Kerámiaszimpózium anyagából csütörtökön a 16 órai kezdettel az Alföldi Galériában.

Az Európában is egyedülálló szakmai - porcelán- és kerámiagyártó - hátteret kihasználva a hódmezővásárhelyi önkormányzat a helyi cégekkel közösen 1997-ben hozta létre a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumot. A rendezvény évente egy alkalommal öt-hat hétig ad lehetőséget a pályázat útján kiválasztott magyar és külföldi alkotóknak kísérleti, elmélyült munkára. A magas szakmai ismeretekkel és jó ízléssel felvértezett tehetséges művészek jelenléte garantálja, hogy a szimpóziumokon készült alkotások nemcsak különleges esztétikai élményt jelentenek azok nézőinek, hanem olyan értékkel is bírnak, melyek a helyi és az egyetemes ipar-, művészettörténet számára jelentősek.

A szimpózium résztvevői a vásárhelyi hagyományokat továbbörökítve a modern gondolkodásmód legkifinomultabb eszközeivel is képesek páratlan formai és tematikus változatossággal megragadni az anyag megformálásának művészetét. A huszadik jubileum alkalmából az október elején kezdődő szimpóziumra a szervezők a korábbi évektől eltérően nem pályázat útján választották ki a művészeket, hanem a korábban már a városban dolgozó keramikusokat hívtak vissza.

A január végéig látogatható tárlat közönsége tizenhárom képzőművész, köztük a Munkácsy- és Kossuth-díjas Schrammel Imre, a nemzet művésze, több határon túli magyar alkotó és a Németországból érkezett Roswitha Geyer közelmúltban készült alkotásait láthatja.

Forrás: Magyar Távirati Iroda

Eseménynaptár
« » 2018 október
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4