2021 június 16. |
A tavalyi nagy siker után 2021-ben is folytatódik a Nyári konyha elnevezésű gasztro workshop sorozat a tradíciók jegyében a Népművészeti házban.
Hódmezővásárhely szellemi kulturális örökségének fontos része a helyi táplálkozáskultúra és konyhatechnológia sokrétű tudásanyaga. A program e gazdag anyagból válogatva ismertet meg olyan helyi ételeket a város jelenkori lakóival, amelyek száz évvel ezelőtt akár heti rendszerességgel készültek a város minden otthonában.
A programsorozat a gyakorlati ismeretek és történeti összefüggések felelevenítése mellett elősegíti a különböző generációk találkozását, párbeszéd és tudáscsere kialakulását, ezáltal pozitív közösségi élményt biztosít.
A 2020-ban elindított nyári programsorozat folytatásaként 2021-ben is három alkalommal kerül megrendezésre a gasztro-workshop. Június 19-én a Vásárhelyi Értéktárban is szereplő ikonikus étel, a sós túróslepény történetét és készítésének módozatait járja körül a Nyári konyha. A második alkalom július 17-én, a gyümölcsök értékes anyagait és ízeit megőrző technikákkal foglalkozik. A harmadik alkalom augusztus 21-én a tavaly nagy népszerűségnek örvendő, így ismétlésre méltó kovászos kenyérsütésre koncentrál.
A programsorozat a TIOP-6.9.2.-16. HM1-2017-00001 A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen című projekt keretében valósul meg, a Széchenyi 2020 program támogatásával. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a tjm@tjm.hu e-mail címen vagy telefonon, a +36 62 242 224-es múzeumi telefonszámon lehet.
Tornyai János Múzeum | |
6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 16-18. | |
Telefon: | +36 62 242 224 |
E-mail: | tjm@tjm.hu |
Térkép: |