2023. szeptember 23., Szombat

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 1234567 > Utolsó
A Kultikum július második heti adása a szegedi Popovics Lőrinc különleges világát bemutató kiállításra invitálja a Vásárhelyi Televízió nézőit.
A fényt kutatja Popovics Lőrinc, akinek az elmúlt 20 évben készült munkáiból nyílt kiállítás 70. születésnapja apropóján szombaton délután a Tornyai János Múzeumban.
Baranyai Antal, a sport krónikásának személyes tárgyaiból és archív fotógyűjteményéből emlékkiállítás nyílt  a Tornyai János Múzeumban.
A legkeményebb kőzetek és a törékeny üveg találkozik Popovics Lőrinc alkotásaiban, amiket szombattól a vásárhelyiek is megcsodálhatnak a Tornyai János Múzeumban.
Szombaton nyílik meg Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból összeállított tárlat, mely augusztus végéig lesz látogatható Hódmezővásárhelyen.
A könyvtár- és helytörténet, a néprajz és a régészet legfontosabb kutatási eredményei is helyet kaptak a Tornyai János Múzeum legújabb, negyedik évkönyvében. A Vásárhelyi Televízió kulturális magazinjának beszámolója a kötet bemutatójáról.
Új kép került a Tornyai János Múzeum kirakat galériájába, ezúttal a holnapi Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva.
Az Újszegedi Nyugdíjas Klub egyik kedvenc kiállítóhelye a vásárhelyi Tornyai János Múzeum. Évente többször is ellátogatnak ide, ezúttal a Benczúr Gyula-emlékkiállítás csábította városunkba a klub tagjait.
Kökénydomb legújabb kutatásairól és azok eredményeiről, valamint a tiszai-kultúra mai értelmezéséről hallhattak izgalmas és tartalmas ismertetőt az érdeklődők szombaton délelőtt a Tornyai János Múzeumban.
Az Alföldön csakis Hódmezővásárhelyen van tömör téglából készült árvízvédelmi fal három kilométer hosszan. A körtöltés déli szakaszát érintő legújabb kutatási eredményeiről számolt be Szabó-Hubay Győző Attila régésztechnikus, a Tornyai János Múzeum munkatársa a vásárhelyi könyvtárban.
Üdvözlet Vásárhelyről! címmel nyílt meg Máyer Jenő képeslaphagyatékából az a kiállítás, amely megmutatja, hogyan változott a város 1898 és 1944 között.
Ezúttal Sonkoly Tibor festőművész Halászok című alkotása látható a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum Kirakat Galériájában.
Kerékpáros terepbejárást szervez a vásárhelyi Tornyai János Múzeum május 20-án, szombaton. A program a szegedi egyetem régészeti tanszékének kutatási eredményeit bemutató kiállításhoz kapcsolódik a leletektől a lelőhelyekig.
Ezek a legfőbb jellemzői a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor beszámoló kiállításának, amely az Alföldi Galériában látható. A Vásárhelyi Televízió kulturális magazinjának összefoglalója. ezek a legfőbb jellemzői a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor beszámoló kiállításának, amely itt az Alföldi Galériában...
Üdvözlet Vásárhelyről címmel nyílt kiállítás Máyer Jenő hagyatékából, amely megmutatja, hogyan változott a város 1898 és 1944 között.
Igazi időutazásra invitálja a lokálpatriótákat az Üdvözlet Vásárhelyről! elnevezésű, holnap 17 órakor nyíló kiállítás a Tornyai János Múzeumban.
Máyer Jenő képeslap hagyatékából nyílik kiállítás május 5-én, pénteken 17 órakor a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum emeleti termeiben.
Pénteken délután nyílik és szeptemberig látható majd Tornyai János Múzeumban a Máyer Jenő képeslapgyűjteménye ikonikus darabjait felvonultató kiállítás.
1898 és 1944 közötti képeslapokból áll össze a Tornyai János Múzeum pénteken nyíló kiállítása, több mint kétezer darabból válogatták össze, amelyek mindegyike Máyer Jenő hagyatéka.
A 19. század végének és a 20. század első felének Hódmezővásárhelyét ismerhetik meg az érdeklődők azon a pénteken nyíló kiállításon, melyet Máyer Jenő képeslaphagyatékából rendeztek a Tornyai-múzeumban.
Első < 1234567 > Utolsó