2024. június 15., Szombat

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 1234567 > Utolsó
Az elmúlt másfél évben számos kérdést feltett magának, elemzett, majd összegzett és végül gondolatait most a nagyközönséggel is megosztja V. Nagy Nándor, akinek szombaton 18 órakor nyílik meg A lét művészete című kiállítása.
Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába kalauzolja a látogatókat a V. Nagy Nándor képzőművész munkáiból rendezett kiállítás anyaga, amely szombattól látható a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
A következő öt évben Nátyi Róbert művészettörténész látja el a Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátori feladatait. Az idei, jubileumi kortárs képzőművészeti seregszemle előkészületeiről számolt be az Alföldi Galériában.
Nagyszerű történelmi visszatekintést is ad majd az október első vasárnapján nyíló 70. Vásárhelyi Őszi Tárlat, mely előkészülete javában zajlik. A művészek június végétől július közepéig adhatják be zsűrizésre alkotásaikat, s most is lesznek meghívott alkotók. A zsűri körülbelül 175 tárgyat válogat majd...
Történelmi projektnappal emlékeztek meg a nemzeti összetartozás napjáról a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.
Történelmi projektnapot tartott a vásárhelyi Bethlen-gimnázium.
86. születésnapját ünnepli Holler László, aki ebből az alkalomból az elmúlt évek munkáiból rendezett kiállítással örvendezteti meg a művészetszeretőket az Alföldi Galériában.
Megnyílt Holler László kiállítása az Alföldi Galériában
Szombat délután a vásárhelyi Alföldi Galériában Cserjés Katalin irodalomtörténész nyitotta meg, – nagy érdeklődés mellett, – a két nap múlva 86 éves Holler László festőművész kiállítását.
Holler László mintegy félszáz festménye látható a vásárhelyi realista iskola tradíciójából táplálkozó művész szombaton, az Alföldi Galériában nyíló kiállításán.
Úgy tűnik a 86 esztendő Holler László elérkezett odáig, hogy festői vallomásai minden korábbinál nyitottabbak és érzékenyebbek. A hamarosan megnyíló önálló tárlata előtt fia mesélt arról, hogyan is látja, éli meg édesapja lelki, egyúttal alkotói változásait.
Az örök megújulást és fejlődést látja Holler Lászlóban Hegedűsné Dékány Magdolna, aki a mester fiával a festőművész legújabb kiállítását rendezi ezekben a napokban az Alföldi Galériában.
A kék szín használata és a természetet ábrázoló képek jellemzik a 86. évét hamarosan ünneplő Holler László festőművész alkotásait, akinek szombaton délután nyíló tárlatát szintén festőművész fia és Hegedűsné Dékány Magdolna nyugalmazott művészeti tanácsadó ma kezdték rendezni az Alföldi Galéria Tornyai...
A 180 éve született Munkácsy Mihály élete elevenedett meg tegnap délután az Alföldi Galéria emeletén, Tornyai János képei között. A híres Krisztus-trilógia megalkotójának alakját a békéscsabai Alföld Quartet vonósnégyes zenével, míg Bartus Gyula színművész prózában idézte meg a vásárhelyi közönség e...
Egykor más képet mutatott a belváros: a belvárosi ótemplom mellett bazársor, az Alföldi Galéria környékén börtön, a Szántó Kovács János szobor helyén pedig emberpiac volt. Egy elfeledett Vásárhelyet ismerhettünk meg.
Sokat változott a Kossuth tér az 1870-es évektől napjainkig - hívta fel a figyelmet Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum helytörténész-főmuzelológusa, aki szombaton délelőtt helytörténeti sétára invitálta a vásárhelyieket, hogy alaposabban megismerjék a város főterének múltját, illetve épületeinek...
Kettő ezek közül ma is látható, hogy a harmadik hol volt, és egyáltalán hogyan alakult ki a Kossuth tér mai szerkezete? Erről szólt a szombati várostörténeti séta, melyen Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum helytörténész-muzeológusa kalauzolta az érdeklődőket.
Hechingen és Hódmezővásárhely 30 éves testvérvárosi kapcsolatát és a városok történetét bélyegek, képeslapok és érmék segítségével ismerhetik meg az érdeklődők a Tornyai János Múzeumban megnyílt kiállításon.
Bélyegkiállítással ünnepli 30 éves kapcsolatát Hódmezővásárhely és német testvérvárosa.
30 éve kötött testvérvárosi szerződést a németországi Hechingen és Vásárhely. E jeles alkalomból pénteken nyílik a hechingeni és a vásárhelyi filatelisták kiállítása a Tornyai János Múzeumban.
Első < 1234567 > Utolsó