2021. január 15., Péntek

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 12 > Utolsó
A rendkívüli időjárás, a hó, a fagy miatt két hétig szüneteltek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Tornyai János Múzeum átalakítási, felújítási munkálatai Vásárhelyen, hétfőtől azonban ezeket újrakezdhették.
A nagy hideg és a sok hó miatt kéthetes kényszer pihetőt kellett beiktatni a Tornyai János Múzeum felújításánál és bővítésénél. Ez a kiesés azonban nem hátráltatja a beruházás tervezett befejezését, ugyanis a korábbi időszakban nagyon jó ütemben haladt az építkezés.
A hideg idő sem késlelteti a Tornyai János Múzeum újjáépítését. A régi épület belső átalakítása után a homlokzati munkálatok is jól haladnak.
A napfényes, csapadék és fagymentes időjárás kedvezett a városban folyó építkezéseknek. Egész héten dolgoztak a már lezárt dr. Rapcsák András utca Kossuth tér és Lázár utca közötti szakaszán. Megnéztük, hogyan folyik a munka. Fotóriporttal!
A Tornyai János Múzeum leendő szakkönyvtári része már jól látható a Szegfű utca felől. Ez alatt, a pincében lesz a látványraktár, az emeleten pedig bővített kiállítóteret alakítanak ki, ahol jövő ilyenkor az idei Tornyai-plakettes önálló tárlata is helyet kap.
Két pályázat is segíti a vásárhelyi Tornyai János Múzeum átalakulását és bővülését. A helyszínen Mucsi László, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda vezetője elmondta: a régi épületrészeken és a két új területen is dolgoznak a kivitelezők, akik az építés során nem várt problémákkal is találkoztak...
Két nyertes pályázatnak köszönhetően teljesen megújul a Tornyai János Múzeum. Az intézmény két új épületrésszel is kiegészül, a kivitelezési munkálatok várhatóan jövő év tavaszára fejeződnek be.
Kívül-belül felújítják, átépítik, bővítik a vásárhelyi Tornyai János Múzeumot. A munka javában tart, a látványraktárnak szánt épületet is megalapozták. 2012 első negyedévére készülnek el.
Jól halad a Tornyai János Múzeum felújítása, a látogatóbarát múzeummá alakítása. Mint ismeretes a Tornyai János Múzeum fejlesztése teljes körűen nem fért bele a Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Programba, ezért a komplex látogatóbarát fejlesztéshez a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Program...
Javában tart a Tornyai János Múzeum rekonstrukciója. A fejlesztés keretében a két meglévő épület felújítása mellett bővítésen is átesik a létesítmény. A Szegfű és Deák Ferenc utcák sarkán raktárépület és restaurátor műhely készül, egy látogatóbarát fejlesztés révén a múzeum és a mellette lévő lakóépület...
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum több egymáshoz kapcsolódó pályázati forrás segítségével alapjaitól újul meg, köszönhetően egy másfél milliárd összköltségű beruházásnak.
Összesen mintegy 3 milliárd forintból újulnak meg Vásárhely kulturális létesítményei. A beruházások egy részéről tegnap a Tornyai János Múzeumnál tartottak sajtótájékoztatót.
A Tornyai János Múzeum több egymáshoz kapcsolódó pályázati forrás segítségével alapjaitól újul meg. A munkálatok során korábbi épületek, épületrészek bontása zajlik, illetve fejeződött be, jelenleg az új épületek alapozása folyik.
Javában zajlik az egész városra kiterjedő, a kulturális élet átalakítását célzó `Agóra` program Vásárhelyen. Ennek jelenlegi állását, a munkálatok pillanatnyi fázisát mutatta be pénteken délelőtt Almási István alpolgármester, Nagy Imre a Tornyai János Múzeum igazgatója, és Mucsi László a városfejlesztési...
Megkezdődött a Tornyai János Múzeum új látványraktárának alapozása, így a dr. Rapcsák András utcán jelenleg egy több mint három méter mély gödör tátong. Az előrejelzések szerint hétvégén újabb csapadékra lehet számítani, a kivitelezést azonban most már a folyamatos esőzések sem zavarhatják meg.
Javában zajlik az egész városra kiterjedő, a kulturális élet átalakítását célzó `Agóra` program Vásárhelyen. Ennek jelenlegi állását, a munkálatok pillanatnyi fázisát mutatta be pénteken délelőtt Almási István alpolgármester, Nagy Imre a Tornyai János Múzeum igazgatója, és Mucsi László a városfejlesztési...
Napok óta egy speciális géppel cementes folyadékot fecskendeznek a Tornyai János Múzeum Rapcsák András út felőli két épületének alapja alá, hogy megerősítsék.
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum felújítása keretében, egy uniós pályázat részeként a múzeum és a mellette lévő két lakóépület közötti foghíjtelken újszerű eljárással, úgynevezett jet grouting technológiával január 13-án, csütörtökön elkezdődtek a munkálatok.
Hetek óra folyik a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum kibővítése, felújítása. A napokban speciális, `óriás injekciós tűvel` fecskendeznek cementes folyadékot a már meglévő épületek alá - tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.
Első < 12 > Utolsó