2022. december 5., Hétfő

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 1234567 > Utolsó
A középkori textigyártásról  és hamisításról szóló előadással folytatódott a Tornyai János Múzeum régészeti sorozata.
A török hódoltság idején virágzott az angol posztó hamisítása, amelyben a Körös-Maros közének települései is érintettek voltak. Vásárhely szerepe egyelőre nehezen megállapítható, de a tramtrain nyomvonalán került elő egy 17. századi textilplomba.
Márkavédelem és hamisítás a középkori textilgyártásban címmel rendezik meg szerdán a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozat újabb programját.
Szombaton délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban nyílt meg a cigány családok hétköznapjait bemutató tárlat, amelyen Czutor Béla, a legendás Béla cigány hegedűjét is megtkeinthették az érdeklődők.
A Márton-napi népszokásokat az Oldalkosár utcai óvodások segítségével elevenítették fel a résztvevők a Tájházban.
A vásárhelyi művelődési központ december 20. és jövő március 31. között bezár. Az Alföldi Galériában a Vásárhelyi Őszi Tárlat végével történik meg ugyanez. A művelődési központ színházterme december 20-tól jövő márciusáig sötétben marad.
A Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ pályázatot hirdet művelődési központ igazgató, valamint könyvtárigazgató vezetői álláshelyekre, határozott időre, három évre, 2023. január 1-jétől 2025. december 31-ig.
A Vásárhelyi Televízió kulturális magazinját, a Kultikumot minden pénteken a híradó után láthatják a nézők.
Kilencedik évadát indították el a Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek nagy sikerű régészeti sorozatnak, amelynek idei, első előadása átfogóan vizsgálta Vásárhely múltját, az Árpád-kortól a Hunyadiak időszakáig.
Könyvárverésen vásárolt, színes borítójú termékkatalógussal gazdagodott a Tornyai János Múzeum helytörténeti gyűjteménye.
A Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozat kilencedik évada kezdődött el szerdán a Tornyai János Múzeumban.
Október utolsó szerdájától folytatódik a Tornyai János Múzeum hagyományos téli, régészeti előadássorozata.
Most először jelenléti licitáláson vásárolt meg a Tornyai János Múzeum egy Kalmár Zsigmondhoz, az egykori neves rostagyároshoz köthető relikviát.
A rezsiárak emelkedése 3 milliárd forintos többletkiadást jelent Vásárhelynek. November elsejétől áprilisig többek között zárva lesz az Emlékpont [...]
A 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat után a vásárhelyi Kotormánok Norbert és Kotormán Ábel szobrászművészeknek nyílt kiállítása a Tornyai János Múzeumban.
Hódmezővásárhely megelőzve a kormányzat szándékát és felhívását, hosszas és alapos tervezés után elkészítette takarékossági csomagját. A városvezetés az önkormányzati cégek és intézmények vezetőivel közösen nézte át a lehetőségeket, amelyek viszonylag szűkösek [...].
Hetek óta dolgozik azon a város, hogy az új, az energiaár emelkedés okozta kormányzati nehézségekkel is megbirkózzon a város – közölte Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere [...].
213 alkotás közül Király Gábor kapta az idei Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját.
Munkásságukról áttekintő jelleggel nyílt meg Kotormán Norbert és unokaöccse, Kotormán Ábel időszaki kiállítása ma a Tornyai János Múzeumban, ahol életnagyságú szobroktól kezdve apró bronzplasztikákig többféle munka tekinthető meg. A kiállítás december 4-ig látogatható.
Folytatódott a kőfaltúra, most a helytörténet iránt érdeklődők a Hősök terétől a Tarjánvégig terjedő szakaszt fedezhették fel kerékpáron, illetve gyalogosan.
Első < 1234567 > Utolsó