2022. augusztus 9., Kedd

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 1234567 > Utolsó
Már várják az alkotásokat a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, ahová a festmények mellett grafikákat, plasztikákat és vegyes technikával készült alkotásokat is be lehet nevezni, de a zsűri nyitott a vegyes technikákra és a multimédiás alkotásokra is – emelte ki a Rádió 7-nek nyilatkozva Miklós Péter, a Tornyai...
Már jelentkezhetnek az alkotók a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatra.
Csodakamra címmel múzeumi tábort szervez a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A régi korok történetei, a múzeumi világ iránt érdeklődő főként 9-10 éves gyerekeket várnak augusztus 15-e és 19-e között a Tornyai János Múzeumban tartandó szünidei turnusra.
Megnyílt a regisztrációs lehetőség a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. Jelentkezni augusztus 7-ig online lehet a kiállítás honlapján, a művek benyújtására augusztusban lesz lehetőség. Tematikus megkötés nincs, a legjobb alkotásokat szakmai zsűri választja ki és értékeli. A tárlatot október 9-én nyitják meg...
Nem szakad meg a folyamatosság, idén is lesz Vásárhelyi Őszi Tárlat - hívta fel a figyelmet az integrált kulturális intézmények újonnan kinevezett főigazgatója, Dr. Miklós Péter.
Főigazgatóként folytatja Miklós Péter történész, címzetes egyetemi tanár hódmezővásárhelyi pályafutását, miután a város közgyűlése őt találta legalkalmasabbnak a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ vezetésére. Egyik célja, hogy a „vásárhelyiség” képviselete, erősítése mellett az országos...
Rivalizálástól mentes és gördülékeny intézményi összevonást tervez Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ július elsejével kinevezett főigazgatójaként.
Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk ketten adtak be pályázatot a Megyesi Beáta lemondását követően megüresedett főigazgatói posztrért.
Miklós Péter lett a Tornyai János Múzeum, Könyvtár- és Művelődési Központ főigazgatója, őt választotta kedden a közgyűlési többség.
Nem csak a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatójának megválasztása kapcsán volt téma a kultúra, de ezen napirendi pontnál felmerült az a kérdés is, hogy miként is áll a tradicionális, idén a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat szervezése. Miklós Péter, az újonnan megválasztott főigazgató...
A mai közgyűlés Miklós Pétert választotta a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ Főigazgatójának. Jelentkezésüket ketten adták be, és mindkét pályázat érvényes és eredményes volt. A közgyűlés 8 igen szavazattal támogatta Dr. Miklós Péter megválasztását. A szavazáson a Fidesz-KDNP képviselői...
Két pályázó közül Miklós Pétert választotta a vásárhelyi közgyűlés a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ élére.
Az éjszaka, amikor minden életre kel. Ezzel a mottóval várta a látogatókat a Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen is.
Több mint hétszázan látogattak el a Múzeumok Éjszakájára Vásárhelyen.
Öt helyszínen, tizenkét programmal várták az érdeklődőket. Több mint 700 látogató kapcsolódott ki a rendezvényeken.
Koncertekre, tanulmánykötetekre és kiállításra is kaptak támogatást.
Június 28-án közgyűlést tartanak a városházán. Az előterjesztések egyike a Tornyai János Múzeum és Művelődési Központ új igazgatójának kinevezése.
Hódmezővásárhely mindennapjai és a második világháború frontpillanatai egyaránt részét képezik Lőkös Sándor hagyatékának, amelyből a Tornyai János Múzeum saját gyűjteménye részére is vásárolt fotókat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Ezeket is felvonultatja az a kiállítás, amely a 110 éve született...
A Vásárhelyi Televízió csütörtöki, Időben című műsorában [...] Márki-Zay Péter polgármester arról is beszélt, hogy kik pályáznak a város kulturális intézményének vezetésére.
Bár június 15-től lehet regisztrálni a nyári diákmunkaprogramba a járási hivataloknál, ám a szemfülesebbek már tavasszal jelezték szándékukat a választott intézménynél.
Első < 1234567 > Utolsó