Nyelvválasztás:

Kiállító helyek

Csúcsi fazekasház

Csúcsi fazekasház
A Rákóczi utcában álló fazekasház a csúcsi városrész mestereinek állít emléket, akik a 20. század elején a város fazekasai között is legszegényebbeknek számítottak. A ház utolsó tulajdonosa Vékony Sándor (1913-2000) fazekas volt, aki 1956-ban Népművészet Mestere címet kapott.
Tovább »

Alföldi Galéria

Alföldi Galéria
Az egyemeletes klasszicista stílusú épületet 1820-ban építtette a református egyház, gimnázium céljára. Az 1984-85 közötti átalakítást követően látogatható az Alföld művészete állandó kiállítás az épület emeletén. A földszint tíz terme ad otthont az évente megrendezésre kerülő Vásárhelyi Őszi Tárlatnak.
Tovább »

Népművészeti ház

Népművészeti ház
Az Árpád utca 21. szám alatti, közvetlenül az árvízvédelmi fal mellett épült egykori gazdaporta 1974 óta áll műemléki védelem alatt. A tájház amellett, hogy múzeumi kiállítóhelyként működik, helyet biztosít az év jeles napjaihoz és ünnepeihez fűződő rendezvényeknek.
Tovább »

Papi-féle szélmalom

Papi-féle szélmalom
A hódmezővásárhelyi Erzsébeti úton található Papi-féle szélmalom 1856-ban épült. A malmot Csánki Bálint építtette, majd 1891-ben került a Papi család birtokába, akik az 1940-es évekig működtették eredeti funkciójában a kis dombra épült malmot a hozzá tartozó molnárházzal.
Tovább »

Emlékpont

Emlékpont
Az Emlékpont elsőként Magyarországon – és talán Európában is –egy város történetén keresztül tárja a látogatók elé, hogy mit jelentett az itt élők számára a kommunista diktatúra közel fél évszázada.
Tovább »

Magyar Tragédia 1944 kiállítóhely

Magyar Tragédia 1944 kiállítóhely
A Zsinagógához tartozó telken áll a földszintes, belső pilléres tornácos volt izraelita népiskola épülete, amelyben Magyarország első vidéki állandó Holokauszt kiállítása nyílt meg 2004-ben, a Vészkorszak 60. évfordulóján.
Tovább »