Nyelvválasztás:

Készül a Tornyai új látványraktára

Megkezdődött a Tornyai János Múzeum új látványraktárának alapozása, így a dr. Rapcsák András utcán jelenleg egy több mint három méter mély gödör tátong. Az előrejelzések szerint hétvégén újabb csapadékra lehet számítani, a kivitelezést azonban most már a folyamatos esőzések sem zavarhatják meg.

Hónapok óta zajlik a Tornyai János Múzeum átalakítása. A korszerűsítés mellett új épületszárnnyal bővül az intézmény, a beruházás mintegy 365 millió forintból valósul meg, melynek 85 százaléka pályázati forrás. A dr. Rapcsák András utcán a már meglévő épület mellett kap majd helyet az új épületszárny, ahová átkerül az intézmény bejárata is. Jelenleg ennek a fogadóépületnek az alapozása zajlik, itt ugyanis pincét is ki kell alakítani.

 

- A pinceszint kiemelése már megtörtént, a szerelőbeton építése van most folyamatban, illetve még a beruházás megkezdése előtt az úgynevezett jet technológiával a környező alaptesteket, és az altalajt már megerősítettük. Mivel ennek a szilárdulási ideje letelt, így most fogtak hozzá a kivitelezők a munkálatokhoz - mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

 

Ennek az épületnek a pincéjében kerül a múzeum látványraktára, ahol a látogatók meg tudják tekinteni azokat a műtárgyak, melyeket eddig a nagyközönségtől elzárva őriztek. Az előrejelzések szerint hétvégén újabb csapadékra lehet számítani, a kivitelezést azonban már a folyamatos esőzések sem zavarhatják meg.

 

- Ez már nem befolyásolja a munka menetét, ugyanis az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt vákuum kutas talajvízszint süllyesztést kellett megvalósítani, amely folyamatosan elszivattyúzza a vizet a munkaterületről - tette hozzá Mucsi László.

 

Az új épületnek a kialakítása a Dél-Alföldi Fejlesztési Program keretében valósulhat meg. Ahogy befejeződik a munka, a munkagépek átkerülnek a Deák Ferenc és a dr. Rapcsák András utca sarkán a jelenlegi üres telekre, ahol ugyancsak egy megerősített alapú, új épületet húznak fel. Ennek a költségeit azonban már a Tornyai János kulturális város rehabilitációs projekből finanszírozza a város. A Tornyai János Múzeum korszerűsítése várhatóan 2012 tavaszára készül el.

 

http://www.hodmezovasarhely.hu/cikkek/keszul-a-tornyai-uj-latvanyraktara-5895

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város hivatalos honlapja

 

2011-03-29

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5