Nyelvválasztás:

Kéthetes kényszerpihenő a Tornyai múzeum felújításában

A nagy hideg és a sok hó miatt kéthetes kényszer pihetőt kellett beiktatni a Tornyai János Múzeum felújításánál és bővítésénél. Ez a kiesés azonban nem hátráltatja a beruházás tervezett befejezését, ugyanis a korábbi időszakban nagyon jó ütemben haladt az építkezés.

Az elmúlt időszakban jó ütemben haladtak a Tornyai János Múzeum korszerűsítési munkálatai. Az új épület homlokzati hőszigetelése előrehaladott állapotban van, hiszen már az üveg nyílászárókat és az üvegfalat is elhelyezték, de a meglévő létesítmény téglaburkolata is elkészült. A Deák Ferenc és a Szegfű utca sarkán látványos változások történtek, hiszen a pince szint kialakítása után az itteni új rész szerkezetépítése zajlik, a kivitelező már az első emeleti betonacél szerelésnél tart. A munka menetét azonban a múlt hét elején jelentkező komoly fagyok visszavetették.

 

- Pillanatnyilag nem sok munkavégzés történik a múzeumnál, hiszen csak az épületen belül tudnak dolgozni a szakemberek a komoly mínuszok és a nagy hó miatt. Egyeztetéseket folytatunk a kivitelezővel, hogy ha az idő enyhül, akkor folytatódhat a munka – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

 

Az időjárás előrejelzés szerint a hétvégére már nulla fok fölé emelkedik a hőmérséklet, így csupán kéthetes lesz az építkezés kényszerpihenője.

 

- Ezt a két hetet a januárban pótolni tudtuk, mivel januárban olyan kedvező volt az időjárás, hogy ez a februári két hetes leállás egy ilyen téli évszakba belefér - tette hozzá Mucsi László.

 

A mostani munkakimaradás így nem hátráltatja a beruházás tervezett befejezését, a múzeum átadását.

 

http://www.hodmezovasarhely.hu/cikkek/kethetes-kenyszerpiheno-a-tornyai-muzeum-felujitasaban-7174

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város hivatalos honlapja

 

2012-02-17

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5