Nyelvválasztás:

Tavaszra elkészül a Tornyai János Múzeum felújítása

A hideg idő sem késlelteti a Tornyai János Múzeum újjáépítését. A régi épület belső átalakítása után a homlokzati munkálatok is jól haladnak.

A Tornyai János Múzeum bővítése és korszerűsítése még tavaly nyáron bontásokkal kezdődött, majd a már meglévő épületek szinte teljes belső szerkezeti átalakítása történt, ahol az igazgatósági irodák és a megnövelt kiállítóterek kapnak majd helyet. Az új termek létrehozásával idén szeptemberben végeztek.

Ezzel párhuzamosan az intézmény egyik új épületének kialakítása is jó ütemben halad, amely a Szegfű utca felől látszik igazán. Itt a látványraktárt, felette pedig a szakkönyvtárat lehet majd megtalálni. A munkálatok menetét a mostani hideg idő sem befolyásolja, hiszen a mínuszok ellenére is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

 

- Igyekszünk határidőre és a tervek szerint végezni a munkát. Felkészültünk az elkövetkező időjárási viszonyokra. A Tornyai János Múzeum felújításánál elkezdjük az épületek bezárását, a homlokzati nyílászárók beépítését, illetve homlokzatok befejezése is hamarosan megtörténik. A hidegebb téli napokon belső átalakítási és befejező munkálatokat fogunk végezni - mondta Paragi István, a kivitelező cég vezérigazgatója.

 

A dr. Rapcsák András és a Deák Ferenc utca sarkán elkészült az ugyancsak új épület alapja, melynek padlója csiszolt betonból lesz. Hogy ez az anyag a megfelelő szilárdságot elérje, várni kell. Jövő héten azonban már itt is a falak zsaluzásához kezdenek. A kulturális intézmény fejlesztése két pályázatból valósul meg: egyrészt a Tornyai János Múzeum látogatóbarát fejlesztésére nyert támogatásnak, másrészt a Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Programnak köszönhetően.. A beruházás jövő tavasszal fejeződik be.

 

 

http://www.hodmezovasarhely.hu/cikkek/tavaszra-elkeszul-a-tornyai-janos-muzeum-felujitasa-6933

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város hivatalos honlapja

 

2011-12-02

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5