Nyelvválasztás:

Hagyományos sós túróslepényt készítettek

A sós túrós lepény került terítékre a Nyári konyha második évadának első programján a hétvégén a tájházban.

A helyi értéktárba is felvett ételspecialitást már a 19. század eleje óta sütik Hódmezővásárhelyen. Az elmúlt évtizedek alatt több változata elterjedt, de az érdeklődők az eredeti receptet tanulhatták meg, amelynek omlós tészta az alapja és a töltelék mindenféle zöldfűszertől mentes, csak túrót, tejfölt, tojást és sót tartalmaz.

Vásárhelyi Televízió, Híradó - 2021. június 21.
Hódpress - 2021. június 20.

Eseménynaptár
« » 2024 november
ke sze csü szo va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1