Nyelvválasztás:

Legendás lényeket, unikornisokat is láthatunk a vásárhelyi Múzeumok Éjszakáján

Csábító programsorozatot raktak össze 25-én estére.

A Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ szinte minden helyszínén várja majd a látogatókat ezen az estén. A múzeumban egész este különböző programok lesznek. Érdekesség, hogy az Alföldi Galéria és az Emlékpont mellett a könyvtár is bekapcsolódik idén a Múzeumok Éjszakájába– kezdte a programok ismertetését szerdai sajtótájékoztatóján Terendi Viktória néprajzkutató, muzeológus.

Kifejtette:Ott csak egy szűkebb időintervallumban tudnak majd a látogatók bemenni, és megtekinteni az általuk kiállított nagyon szép képeket. Emiatt érdemes a programunkat – ami a Facebookon is elérhető – alaposan átnézni, hogy biztosan mindenki a megfelelő helyszínre odaérhessen a megfelelő időpontban. Az öt helyszínhez hozzátartozik, hogy a szerb ortodox templom is kapcsolódik ezen az estén a Múzeumok Éjszakájához, a templom egész este látogatható lesz. Egy játékkal is készülnek, lesz egy kvíz feladatsor, és egy kincskereső játék ebbe itt is be lehet majd kapcsolódni. Ez mind az öt helyszínt érinti majd.

Minden érdeklődő meg fogja találni azt, ami az ő ízlésének, érdeklődésének a leginkább kedves. A családokra is gondoltunk, hiszen játszóházak, kézműves-foglalkozások, versenyek és sok egyéb érdekesség várja majd a kicsiket, tehát érdemes családdal együtt jönni. A múzeumban 5 órától régészet lesz, és játszóház várja majd a múzeumkertben a látogatókat, emellett majd 6-tól az agyagozást is ki lehet próbálni, de hadtörténeti előadás is lesz. Este 9 órától koncert lesz, csellisták könnyűzenei számokat adnak elő. 11 óráig nyitva leszünk, tehát a kiállítások megtekinthetőek lesznek eddig. Örülünk, hogy idén már nincs semmilyen korlátozás, így bátran lehet jönni, mindenkit nagy szeretettel várunk.

A néprajzjutató arról is beszélt, hogy úgy készítették a programot elő, hogy nagyon sokféle érdeklődési kört kiszolgáljanak, például a helytörténet, a néprajz, ezen belül akár a legendás állatoknak a varázslatos világa elő fog kerülni. Lesz könyvtörténeti és művészeti előadás, és a tárlatvezetések sem maradhatnak el.Hozzátette:

A programokra sétálójegyet a múzeum intézményeiben lehet venni, 18 év alatt és nyugdíjasoknak a részvétel ingyenes.

Promenad24 - 2022. június 22.

Eseménynaptár
« » 2024 május
ke sze csü szo va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2