Nyelvválasztás:

Öt helyszínen lesz program a Múzeumok Éjszakáján

Elsősorban a játékos kedvükre lesz szükségük a látogatóknak szombaton este, akik részt vesznek a kulturális intézmények legnagyobb ünnepén, a Múzeumok Éjszakáján.

Hódmezővásárhelyen öt helyszínen várják az érdeklődőket: a Tornyai János Múzeumban, az Alföldi Galériában, az Emlékpontban, a szerb ortodox templomban és idén újdonságként a könyvtárban is, ahol különleges tárlatvezetések és zenei csemegék gondoskodnak az önfeledt szórakozásról.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei Múzeumok Éjszakáján is régésznek állhatnak a gyerekek a Tornyai-múzeum Szegfű utcai udvarán. A játékosságra, a kincskeresésre épül a szombati programok nagy része, ezért a szervezők elsősorban a családokra számítanak, akik 17 órától egészen 23 óráig járhatják be a helyi kulturális intézményeket.

Folyosó futam a legkisebbeknek. Erről többet nem szeretnék elárulni, hogy érdemes legyen eljönni és kipróbálni, de annyit elmondhatok, hogy unikornisok is lesznek. Érdemes játékosságra készülni, de akik a komolyságra vágynak, az ő számukra is tartogatunk sokféle érdekességet, előadásokat, tudományos ismeretterjesztést, illetve a komolyzenei koncertek is az elmélyült odafigyelést teszik lehetővé
-mondta el Terendi Viktória néprajzkutató.

Megelevenednek a Tornyai János Múzeum időszaki kiállításai, látogatható lesz a szerb ortodox templom, a könyvtárban Zoltai Attila és Boldizsár Gábor alkotói világában lehet elmerülni, míg az Alföldi Galériában a képzőművészet a zenével ötvöződik Borsos Annamária és Zoltán Péter jóvoltából.

Az Emlékpontban a Retró-kiállítás kerül középpontba, ahol Vincze Gábor tart Slágertöri címmel tárlatvezetést és itt is lesz zene bőven. Nem véletlenül kerül az idei programsorozatba sok-sok zene, mert ezen a héten van a zene világnapja és erre is igyekeztünk felfűzni a programokat.
-tette hozzá.

A Múzeumok Éjszakájának öt helyszínét egyetlen, 800 forintos sétálójeggyel lehet felkeresni, 18 év alattiaknak és a nyugdíjasoknak azonban nem kell belépőt vásárolniuk. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a játékra 21 óráig lehet nevezni.

Hódpress / Vásárhelyi Televízió, Híradó - 2022. június 22.

Eseménynaptár
« » 2024 május
ke sze csü szo va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2