Nyelvválasztás:

A gyógynövények világában kalandoztak a gasztro-workshop résztvevői

A hódmezővásárhelyi Népművészti Tájházban szombaton délután került sor a Nyári Konyha gasztro-workshop háromrészes sorozatának záróeseményére, amely az etnobotanika, azaz népi növényismeret évszázados hagyományait elevenítette fel.

A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen (TOP-6.9.2.-16-HM1-2017-00001) című projekt keretében megvalósult programsorozat korábbi találkozásain a kenyérsütés és az az élelmiszertartósítás hagyományos módszereiről szerezhettek elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat a résztvevők, akik a záróeseményen a gyógynövények világával és alkalmazásával ismerkedtek.

A népi gyógyászat hiedelmeiről és jól bevált gyakorlati praktikáiról Terendi Viktória néprajzkutató tartott előadást, majd Kovácsné Felföldi Regina vezetésével ismerkedtek meg a workshop résztvevői azokkal az őshonos, a kiskertben is könnyen termeszthető gyógynövényekkel, amelyek a meghűléstől, a kisebb sebeken át, az emésztési problémákon keresztül, a stressz okozta kimerültségig sokféle panaszra kínálnak gyógyírt. Az interaktív délután folyamán a gyógyteakóstolás mellett a résztvevők elkészíthették saját teakeverékeiket is. A nyugalomért citromfüvet, a jobb memóriáért zsályát és rozmaringot, a méregtelenítésért pedig csalánt tehettek a teatasakokba.

Eseménynaptár
« » 2020 október
ke sze csü szo va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1