Nyelvválasztás:

A magány és a bezártság gondolatai jelennek meg a képeken

Különleges élményben lehetett része azoknak, akik csütörtökön késő délután betértek az „újranyitott” Tornyai János Múzeumba: a látogatókat Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.

- Már a Tornyai-plakett átvételekor eldöntöttem, hogy legújabb munkáimat szeretném bemutatni a közönségnek önálló kiállításomon.

– avatta be a tárlat hátterébe a Tornyai János Múzeumban járt érdeklődőket Szabó Klára Petra képzőművész, aki azt is elárulta, hogy a 2020-as év bezártsága és az ezzel járó egyedüllét inspirálólag hatott művészetére.


Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész beszélt művei készítésének hátteréről a Tornyai János Múzeumban 2021. május 6-án.

- A magány okozta szorongás arra késztetett, hogy kifessem magamból a bennem felgyülemlett feszültséget, így jóval „termékenyebb” éven vagyok túl.
– mondta el a vásárhelyi alkotó.

Bemutatóján Szabó Klára Petra alkotásaihoz kapcsolódó történeket osztott meg az érdeklődőkkel, hangsúlyozva, hogy a művek értelmezésének és továbbgondolásának a nézőben kell kialakulnia. Az ihletről elárulta, hogy gyakran álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre, valamint a résztvevők megtudhatták, hogy nagyobb méretű alkotásai több kisebb megfestett és kivágott – a vásznakon napokig vándorló és helyüket kereső   elemből összeállított kompozícióként nyerik el végleges formájukat.


Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész kiállítás-bemutatója 2021. május 6-án,
a Tornyai János Múzeum földszintjén

A hódmezővásárhelyi múzeumban május 16-ig még megtekinthetik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak egyéni kiállításait, a jövő héten Kármán Dániel és Gresa Márton online tárlatvezetéssel és kiállítás-bemutató kisfilmmel zárják Interrealism és Flash című kiállításaikat a Tornyai-múzeum közösségi média felületein.

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5