Nyelvválasztás:

A REÖK önkéntesei jártak a Tornyai-kiállításon

A szegedi REÖK Önkéntes Tárlatvezetői Programjának résztvevői látogatták meg a héten a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény névadójának gyűjteményes kiállítását. A mintegy háromszáz festményt és grafikát felvonultató nagyszabású tárlaton Képiró Ágnes, a vásárhelyi múzeum művészettörténésze kalauzolta a féltucatnyi önkéntest a Tornyai alkotások köz

A szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) évek óta szervezi önkéntes tárlatvezetői programját, amelynek résztvevői palotasétákat, valamint képzőművészeti tárlatok bemutatását végzik a megyeszékhely impozáns kiállítóterében. Az önkéntes csoport ‑ tagjai „civilben” nem kulturális területen tevékenykednek, hanem egy hirdetésre jelentkezve képezték ki magukat a REÖK tárlatvezetőinek ‑ Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy megtekintse a Tornyai János Múzeum Gyönyörködő lélekkel festeni című kiállítását. Képiró Ágnes művészettörténész vezetésével nemcsak a Tornyai-életművet átfogó, festményről-festményre „körbejáró” művészeti előadáson vehettek részt az önkéntesek, hanem saját múzeumpedagógiai módszereiket alkalmazva fedezhették fel Tornyai János vissza-visszatérő témáit, stiláris jegyeit, színhasználatát és ecsetkezelését.

A Tornyai János születésének százötvenedik évfordulója alkalmából rendezett kiállítás szeptember közepéig várja a látogatókat a Tornyai János Múzeum földszinti és emeleti termeiben.

Eseménynaptár
« » 2020 január
ke sze csü szo va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2