Nyelvválasztás:

Kármán Dániel vászonképei és valóságai

A hétvégén még megtekinthető a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat három kiemelt díjazottjának egyéni kiállítása az újranyitott Tornyai János Múzeumban. Kármán Dániel Rudnay-ösztöndíjas képzőművész online alkotói tárlatvezetésre várja az érdeklődőket május 15-én, szombaton 17 órai kezdettel.

Bár a Magyar Kultúra Napjára elkészültek, de csak a múlt hét óta látogathatja ‑ védettségi igazolvánnyal ‑ a közönség Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton fiatal, kortárs képzőművészek tárlatait a vásárhelyi múzeumban. A három alkotó személyesen vagy a virtuális téren keresztül kíván(t) kulcsot adni munkáihoz kiállításaikban: a vásárhelyi Tornyai-plakettes művésznő a napokban személyesen mutatta be a múzeumlátogatóknak képeit, míg a két fővárosi alkotó a közösségi médiát választotta a műveik mögött húzódó gondolatiság átadására. A nyitás előtti hétvégén Prokoláb Norbert audiovizuális alkotóművész ‑ többek között a népszerű zenekar, az Anna and the Barbies koncertfilmjét is jegyzi – vezetésével zajlottak felvételek a múzeumi kiállításokban. Kármán Dániel művészi látásmódjának titkaiba és alkotói világába már betekintést nyerhetnek a művészetkedvelők a Vászongrafikák címet viselő kisfilmben.

A  különböző valóságok között kiigazodási pontot kereső ember helyzetére és kérdéseire utaló Interrealism kiállításának tematikai egységeit online tárlatvezetésen mutatja be holnap délután.


Porkoláb Norbert (b) audiovizuális alkotóművész és Kármán Dániel képzőművész a Valóságok között című online tárlatvezetés felvételén a Tornyai János Múzeumban, 2021. május 1-jén.

A Fiatal Festők Nívódíját a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlaton elnyert Gresa Márton festőművész is gondolt azokra, akik a zárásig nem tudják személyen megtekinteni a kortárs tömegkultúrára reflektáló, a videójátékokra és a VHS korszakra jellemző látásmódú műveit – a vele készült film szintén hamarosan elérhető lesz az online térben.

Szabó Klára Petra Solo, Kármán Dániel Interrealism és a Gresa Márton Flash című kiállításai május 16-án, vasárnap délután 5 óráig látogathatóak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára a Tornyai János Múzeum termeiben.

Eseménynaptár
« » 2023 december
ke sze csü szo va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7