Nyelvválasztás:

Tornyai siker a Múzeumok Majálisán

A múlt hétvégén rendezett Múzeumok Majálisán először vett részt a vásárhelyi Tornyai János Múzeum, és rögtön nagy sikert aratott a Nemzeti Múzeum kertjében tartott eseményen.

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválnak több tízezer látogatója volt, akiket minden intézmény olyan programokkal várt, amelyekben tevékenyen részt kellett venni – mondta Elek András sajtóreferens.

Neolit-kori lakóházmodell építés

Szombaton a Tornyai János Múzeum mutatkozott be, a legnagyobb sikert a neolit kori házmodell építése aratta, a gerendák, a falak összeillesztése, rögzítése. Népszerű volt a különböző régészeti leletek, tárgyak képeinek puzzle-szerű kirakása, ezt a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki élvezettel végezte. Vasárnap az Emlékponton és a népi kiállítóhelyeken volt a sor. A speciális zsákbamacska a látogatók kedvencévé vált: tapintással kellett kitalálni, milyen tárgyat, eszközt rejtettek a zsákba, mire használhatták azokat egykor a házaknál. Akadtak mulatságos pillanatok, a cserépdarabokból az edények összerakása is feladta a leckét.

Népszerű volt a kirakó

– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, névről ismerték az intézményeinket – közölte Elek András. – A kiadványainkat böngészve azonban sokan meglepődve jegyezték meg: nem gondolták volna, hogy egy vidéki múzeumnak ilyen gazdag a kiállítási anyaga, és a régészettől a képzőművészetig rendelkezik kiállítóhellyel. Többen megígérték, ellátogatnak Vásárhelyre, és megtekintik tárlatainkat, vagyis turisztikai szempontból is hasznos lehet a Múzeumok Majálisán való részvételünk – közölte a sajtóreferens.

Forrás: Délvilág napilap

Eseménynaptár
« » 2020 július
ke sze csü szo va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2